vodovodne instalacije

vodovod1

Za prijeten dom in brezskrbno bivanje je zelo pomemben celoten načrt gradnje.
Pred začetkom gradnje moramo izdelati dober načrt, da smo pri izgradnji pozorni, da je čimmanj vodov , da so krajše razdalje in s tem manj porabljenega materiala, kar končno pomeni tudi prihranek pri končnem izračunu. Krajše razdalje in manj spojev pa tudi zagotavljajo zanesljivejše delovanje sistema, pa tudi poznejši posegi in popravila so enostavnejši in cenejši.
Pri uporabi vodovodne inštalacije za preprečevanje nastanka in širjenja zvoka  pa moramo upoštevati naslednje:
- inštalacija naj bo ustrezno dimenzionirana in z čim manj spremembami smeri,
- cevi naj bodo pritrjene na masivne zidove,
- pritrdilni element cevi na ima elastičen vmesni del, ki preprečuje prenos vibracij na zid,
- cevi naj bodo izolirane z lahkim, elastičnim izolacijskim materialom…

 


 

centralna kurjava

centralna Vsak od nas si želi prijeten in pozimi topel dom, v katerem se bomo počutili zadovoljni in v katerega se bomo radi vračali dan za dnem. Zato potrebujemo prostor, kjer imamo nameščeno kurilno napravo, katera nam neposredno ali preko radiatorjev, talnega oz. stenskega gretja ogreva prostore.
Pri centralnem ogrevanju se potrebna toplota za ogrevanje prostorov pripravlja na enem mestu v zgradbi. Če ogrevamo eno etažo govorimo o etažnem ogrevanju.
Kot vir energije lahko v sistemih za centralno ogrevanje uporabimo različna fosilna goriva: premog, kurilno olje, zemeljski in tekoči naftni plin, les in lesno biomaso ter obnovljive vire.
O izbiri želenega načina ogrevanja vam svetujemo in skupaj izberemo najboljšo rešitev.


 

plinske instalacije

plin Naredimo ogled, ki ga bomo z veseljem opravili, pred izdelavo potrebne ponudbe. Ob samem ogledu vam bomo strokovno predlagali in svetovali glede izvedbe plinske instalacije in njihove izbire .
Vgrajujemo plinske inštalacije, s katerimi poskrbimo za ogrevanje prostorov, kuhanje in pripravo sanitarne vode. Pri tem je mogoče uporabljati plin, ki se dobavlja preko lokalnega plinovoda ali pa je shranjen v plinski cisterni.
Vgrajujemo plinske peči in naprave , ki so primerne za vsak žep, estetsko oblikovane in sodijo v razred energetsko varčnih izdelkov. Najsodobnejša kondenzacijska tehnologija omogoča z izredno visokimi stopnjami izkoristka do 110% znaten prihranek skupnih stroškov ogrevanja.
 

toplotne črpalke

termotehnika_crpalka Toplotna črpalka je naprava, ki izrablja toploto iz okolja in jo pretvarja v toploto za segrevanje zgradb in sanitarne vode.
S toplotno črpalko dosežemo, da je izkoriščena energija, ki nam jo ponuja narava. Toplotna energije je povsod okoli nas - to je energija iz zraka, zemlje in vode.
Sončna energija je praktično neskončna, del te energije, ki doseže zemljo pa se vskladišči v zraku, vodi, zemlji, kameninah in rastlinah. Vsa ta skladiščena energija, ki jo je mogoče tudi izkoriščati, ne onesnažuje okolja in je brezplačna.
Z uporabo toplotne črpalke smo prijazni do okolja in hkrati privarčujemo precej denarja.
Poznamo ogrevalne toplotne črpalke in toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode.
Toplotna črpalka je energetsko učinkovit, okolju prijazen ter zdravju neškodljiv način ogrevanja in hlajenja. Z njo pozimi prostore grejemo, poleti jih lahko hladimo, vse dni v letu pa imamo toplo vodo.
Imate tudi možnost delnega subvencioniranja s strani države.
V našem podjetju vam svetujemo pri odločitvi izbire toplotne črpalke glede vrste, uporabnosti, zahtev ter možnosti in vam ponudbo informativno sestavimo in kasneje strokovno zmontiramo.

 

adaptacije kopalnic

kopalnica Če adaptirate kopalnico je najbolje, da zamenjate in obnovite tudi vodovodne inštalacije. Izognili se boste kasnejšim morebitnim težavam, pri čemer vam lahko pomagamo mi.
Pri urejanju kopalnice vam svetujemo in skupaj se dogovorimo o vaših potrebah, željah in zmogljivosti.

 

sončni kolektorji

solar Energijo sonca lahko izkoriščamo neposredno s postavitvijo sončnih kolektorjev. Z energijo pridobljeno s sončnimi kolektorji lahko ogrevamo - sanitarno vodo in tudi objekte.

Pri postaviti kolektorjev moramo zato upoštevati predvsem namen njihove uporabe - ogrevanje vode ali ogrevanje objekta, glede na to pa izberemo optimalno izvedbo postavitev sončnih kolektorjev.

Izvedba sončnih kolektorjev je lahko enostavna in z nizkimi stroški (samogradnja), lahko pa je zahtevnejša:

* z visokoselektivnimi premazi absorbnih površin,
* specialnim prizmatiziranim ESG,
* za sončno svetlobo dobro propustnim steklom,
* z na kislino odpornim nerjavečim ohišjem ter
* z ekspandiranim poliuretanom izolirano spodnjo stranjo kolektorja.

Glede na namen uporabe določimo postavitev kolektorjev tako, da izkoristimo največ brezplačne energije. Pri tem moramo paziti, da  padajo sončni žarki na kolektor čim bolj pravokotno. Največjo učinkovitost kolektorja dosežemo z usmeritvijo proti jugu, poleti pod kotom 30° C glede na vodoravno površino.

NASVETI
-     dobra izolacija objekta zniža toplotne izgube in zniža potrebno maksimalno moč ogrevanja

-     vgradite nizkotemperaturni ogrevalni režim, npr. talno ogrevanje, s katerim dosežemo visok izkoristek

-     zbrati je potrebno za določeno lokacijo najbolj optimalno postavitev kolektorjev

-     v dobro izoliranemu objektu je potrebno zagotoviti dobro prezračevanje.

-     Zelo nizke zunanje temperature zahtevajo, da je kolektorskemu sistemu dodano sredstvo proti zmrzovanju, običajno glikol.

-        Močan veter lahko predstavlja faktor, ki zahteva močnejšo nosilno konstrukcijo kolektorjev. Zaradi tega je pogosto smiselno postaviti sončne kolektorje pod kotom .

Če imate kakršnakoli dodatna vprašanja v zvezi s sončnimi kolektorji se obrnite na nas, na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Inštalacije Grum d.o.o.
Pod gozdom c. I/5a
1290 Grosuplje
041642137

email: info@grum-ogrevanje.si
centrometal buderus seltron termotehnika
wirsbo geberit grohe astersa